Новини


"Да се запознаем..."

Публикувано от Administrator (libnovazagora) на 15 Dec 2016
Новини >> "Да приемем различните от нас"

        На 01.12.2016 г. в библиотеката в град Нова Загора  стартира партньорски проект „Да приемем различните от нас ” между  НЧ „Д.П.Сивков-1870” и СУ „Иван Вазов”. Проведена бе Работна среща с всички участниците в проекта. На децата бяха раздадени необходимите обучителни материали с лого върху тях.   

     „Да се запознаем …”, бе темата на първата среща с участниците.  Всяко дете донесе снимка, с която разказа накратко за себе си, за своето любимо занимание, поясни защо точно тази снимка е избрало и др. Снимките, с които децата се представиха,ще  послужат и  за изработване на визитна картичка на групата.Целта на занятието бе учениците да се опознаят По непринуден начин и да научат повече за света на другия. Акцентът бе върху различията между хората, които съвсем не означават, че едни са по-добри от други.Учениците от 2-ри и 4-ти клас на СУ „Иван Вазов” се запознаха с целта на проекта – в  продължение на 6 месеца ( от 01.12.2016 г. до 30.04.2017 г.)те ще имат възможност да се уверят в това, че нито една от тези разлики, за които говорихме, не е причина да не бъдат приятели с хора от различните  етноси.В края на занятието бе направен  изводът, че да се разбираме един с друг е основната наша цел и само като се опознаваме, можем да научим повече за света и за себе си.Като самостоятелна работа за следващата среща, всяко дете трябваше да напише в своята тетрадка споделеното за себе си в няколко изречения.

      На 06.12.2016 г. в Детски отдел на библиотеката бе дадена пресконференция за местните медии: Радио Нова и Яница ТВ. На срещата присъстваха г-жа Соня  Петрова – началник отдел „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика” към Община Нова Загора и г-жа Минка Коджабашева – зам. директор на училището партньор по проекта. Елена Арабаджиева - секретарят на НЧ „Д.П.Сивков-1870” откри пресконференцията и  представи участниците и  екипа, който ще реализира идеята: Йовка Петкова – главен библиотекар, Велина Минкова – библиотекар Детски отдел и Светлозара Банкова – технически сътрудник. С помощта на предварително разработени презентации бяха представени целите и задачите, планираните дейности и очаквани резултати, като и устойчивостта на проекта и рисковете при неговото управление.Всички присъстващи пожелаха успех на децата и техните обучители.

 

Галерия

 

 

 

Видео от пресконференцията

 

Последна промяна: 17 Feb 2017 в 13:09:20

Назад

 
Библиотека при НЧ 'Диньо П. Сивков - 1870 г.' - Нова Загора
Прима-Софт ООД