Новини


"ПЪТУВАНЕ КЪМ РОДНОТО"

Публикувано от Administrator (libnovazagora) на 18 Oct 2019
Новини >> Събития

На 18 октомври 2019 г. за първи път гостува на Новозагорската библиотека Доц. д-р. Драгомир Добруджалиев с единственото желание да дари част от собствената си колекция книги.

Екипът на библиотеката изказва сърдечна благодарност към доц. д-р. Добруджалиев, който помни Новозагорската библиотека, както сам казва: - " ... в сградата с часовниковата кула в края на Градската градина в центъра на града. Това беше най-високата и тайнствена постройка, която гледах със страхопочитание – като крепост с кула...".

Споменът за "Храма на книгата" и за хората, които са му съдействали за неговото израстване, чрез подходящата книга, са оставили трайни впечатления у него.

Светът на спомена го връща в най-свидното и най-скъпото място, част от неговото минало. В знак на благодарност решава да подари част от личната си колекция книги на любимата библиотека в своя роден град.

Но реалността, в която попадна, предполагам ще бъде повод за гордост от постигнатото през времето, когато не я е посещавал. Сега библиотеката е в нова сграда, със съвсем нова визия, която отговаря на съвременните изисквания и е в крак с иновациите.

Неговото послание:- "На бъдещите поколения на града пожелавам винаги в тях да гори Огънят на Познанието и Търсенето на новото, за да носят с чест името на родния си град!".

С уважение и благодарност към Библиотеката на Читалище "Диньо Петров Сивков-1870".

БЛАГОДАРИМ Ви от сърце!

 

Галерия

Последна промяна: 24 Oct 2019 в 13:56:53

Назад

 
Библиотека при НЧ 'Диньо П. Сивков - 1870 г.' - Нова Загора
Прима-Софт ООД