Новини


"Заедно по пътя към успеха" - семинар 2019

Публикувано от Administrator (libnovazagora) на 25 Oct 2019
Новини >> Събития

Библиотеката при НЧ „Диньо Петров Сивков-1870” организира двудневен семинар, по случай 15 години по пътя на автоматизацията, с представителите на Фирма СофтЛиб и ПримаСофт гр. София.

На 30 май 2019 г. от 13:30 часа бе официалното откриване на семинара в Залата на Об Съвет гр. Нова Загора.

Гости на семинара бяха: - Г-н Николай Грозев, кмет на Община Нова Загора, г-жа Светла Стоянова, зам. кмет на Община Нова Загора, г-н Ивайло Енев, зам. кмет на Община Нова Загора, г-жа Нина Генчева- зам. кмет на Община Нова Загора, г-н Георги Николов – председател на Об съвет Нова Загора и Председател на ЧН при НЧ „Диньо Петров Сивков-1870”, г-жа Мария Стефанова, секретар на Община Нова Загора и г-жа Станимира Кънчева, началник Отдел „Култура и медийна политика” при Община Нова Загора.

В семинара се включиха колегите от читалищните библиотеки на Общината, представител от читалищната библиотека в гр. Раднево, колеги от Исторически музей в гр. Нова Загора. Партньори от детските градини и училищата в Нова Загора.

Поздравителни адреси Библиотеката получи :

* от г-н Николай Грозев, кмет на Община Нова Загора;

* от името на фирма СофтЛиб, г-жа Венета Даскалова.

* от г-жа Анна Кожухарова, директор на Общинска библиотека „Искра” гр. Казанлък.

Пред участниците в семинара, бе представена новата визия на библиотеката, чрез презентация на електронна книга от Йовка Петкова, гл. библиотекар:  „Креативността не е лозунг, тя се изразява с  конкретни дела”. Какво представлява библиотеката на 21 век? Нова гледна точка за съвременната библиотека: - „От какво предлага библиотеката”, в „Как библиотеката може да промени живота на всеки човек и на общността”.

Г-жа Таня Войникова, представител на фирма СофтЛиб, сподели за извървения път заедно от началото до края на успеха.

Екипът на библиотеката връчи номинации и значки „Посланик на библиотеката” на заслужилите, подкрепящи дейността на библиотеката, за да бъде това, което е в момента.

За всички участници бе организирано посещение в Исторически музей Нова Загора и среща с възпитаници на школата по изкуства „Илия Аврамов” гр. Нова Загора.

На 31 май, от 9:30 часа семинара продължи в библиотеката, Залата за събития.

В него се включиха колегите от читалищните библиотеки в Общината, представител от читалищната библиотека в гр. Раднево, колеги от Исторически музей в гр. Нова Загора. Партньори от детските градини и училищата в Нова Загора. Във вторият ден в семинара се включиха и ученици от 11 и 12 класове на ПГТТ „Ат. Димитров” гр. Нова Загора.

Вторият ден започна с презентация на тема „Библиотеката при НЧ „Диньо Петров Сивков-1870 с нов интерфейс” за първите стъпки по пътя на автоматизацията до най-новите автоматизирани процеси.  Семинарът продължи с Демонстрация на софтуерните продукти, с които работи библиотеката в една нова среда : Велина Минкова – „Пътят на книгата, преди да стигне до читателя”, Милена Величкова – "Регистрация на читателите и потребителите на библиотеката, Надя Грозева – "Обслужване на читателите на библиотеката",  Светлозара Банкова – ЕКК на библиотеката- какво представлява, търсене.

Пред всички, демонстрация на най-новия продукт с който библиотеката ще работи „Инвентаризация”, представи Венета Даскалова.

Интересът бе голям, защото се получи дискусия от страна на присъстващите, и по този начин ние популяризирахме нашите услуги, показахме до къде сме стигнали и как могат да се възползват от тях.

Връчихме значка „Посланик на Библиотеката” на г-жа Галя Захариева за цялостен принос в подкрепа на библиотеката.

С това приключи семинара на библиотеката.

 

Галерия

Последна промяна: 25 Oct 2019 в 15:20:30

Назад

 
Библиотека при НЧ 'Диньо П. Сивков - 1870 г.' - Нова Загора
Прима-Софт ООД