Новини


Изложба гоблени "Цветно вълшебство"

Публикувано от Administrator (libnovazagora) на 29 Mar 2017
Новини >> Събития

Създаването на всеки гоблен е изкуство. Майсторите на ръкоделието притежават изключителен талант, който им дава енергията да творят красота и изящество.                  

Гобленът е вдъхновение! Възможност да се внесе топлотата,светлината и красотата на заобикалящия ни свят в домовете ни, да се сътвори почти "невъзможното" с ръце и душа , за да се ощастливят любимите хора.

Изложба гоблени

„Цветно вълшебство”

    бе открита на 22 март 2017 г. в библиотеката на НЧ „Д.П.Сивков-1870”.  

    По-голямата част от творбите са на членовете на Фейсбук групата „Гоблинарките на Нова Загора”, която включва различни по възраст и професия жени, обединени от любовта си към изкуството да създават  красота със собствените си ръце.Освен традиционните гоблени – 20 на брой, са изложени и предмети на приложното изкуство, които се отличават с пъстрота и невероятна оригиналност.

   Възхищението на присъстващите предизвика най-младата участничка Теодора Георгиева, която въпреки крехката си възраст е автор на повече от 50 гоблена с разнообразна тематика. Спонтанно възникна и идеята читалището да организира самостоятелна изложба на талантливата госпожица в на-скоро време.

Организаторите – НЧ „Д.П.Сивков-1870” благодариха на участниците с Грамоти  и пролетни цветя!

 

Галерия

Последна промяна: 29 Mar 2017 в 14:28:53

Назад

 
Библиотека при НЧ 'Диньо П. Сивков - 1870 г.' - Нова Загора
Прима-Софт ООД