Новини


Поглед върху Новозагорския периодичен печат 1884-2013 г., притежание на Библиотека при НЧ "Диньо Петров Сивков-1870" и Исторически музей гр. Нова Загора

Публикувано от Administrator (libnovazagora) на 14 Oct 2019
Новини >> Събития

Един поглед назад, към миналото на новозагорския периодичен печат означава поглед към историята на хората от Нова Загора и новозагорско.

Запазената периодика от Възраждането предлага една мащабна картина на стопанския, обществено-политически и културен живот на хората в онези съдбовни години: от първия вестник "Шило" до последния издаван в Нова Загора вестник "Нова Загора днес".

По страниците на вестниците са оставили диря редактори и сътрудници, които са отделяли от своето време, за да подпомогнат едно добро дело, да вселят духа на промените и да откликнат адекватно на читателските очаквания.

Историята на вестникоиздаването в Нова Загора е всъщност история на самия град от неговото възкръсване из пепелищата на Освободителната война до наши дни.

Специален гост на откриването на изложбата беше г-жа Станимира Кънчева - началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ в Община Нова Загора.

 

Галерия

Последна промяна: 14 Oct 2019 в 11:11:06

Назад

 
Библиотека при НЧ 'Диньо П. Сивков - 1870 г.' - Нова Загора
Прима-Софт ООД